SSL X-rack

Iedereen die wel es met een SSL gewerkt heeft, kent de compressor die in de mastersectie zit. Dat ding is nog steeds geweldig, en ik geloof niet dat ik er ooit iemand over heb horen klagen.

Een paar jaar geleden is Peter Gabriel, ja, de artiest, mede-eigenaar geworden van SSL en dat heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. Gabriel wilde SSL ook bereikbaar maken voor de “project-studio” eigenaar en daar is SSL redelijk in geslaagd. Naast de Duende, een Firewire-interface die plugins draait uit de digitale C-serie mixers, en de AWS900, een 24 kanaals mengtafel-softwarecontroller, hebben ze ook het X-rack.

Het X-rack is een portable rack waar je SSL modules in kunt stoppen, naar eigen wens. Zo kun je er eq’s en mic-preamp’s in stoppen, en sinds kort is er ook een modulaire versie van de stereo-compressor die je normaal op de mengtafels vindt. Toegegeven, het blijft een hoop geld, maar je kunt nu wel een rackje maken in jouw eigen configuratie. En het blijft SSL, niet alleen goedklinkende apparatuur, maar ook een grote naam uit de industrie. Ik las laatst dat 75% van alle billboard no. 1 hits op een SSL zijn gemixt, maar daarover later meer.

Check het X-rack hier, de importeur voor de Benelux is Joystick Audio.

Meer over bij “As loud as” muziek opnemen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *