Tijd

Eindelijk, deze week iets rustiger dan de hectische periode waar ik eigenlijk al in zit sinds vorige zomer. Maandag geef ik les in Arnhem, woensdag krijg ik van Paul Pouwer een spoedcursus SSL Duality.

Paul heeft vorig jaar zo’n mengtafel gekocht en het ding schijnt geweldig te zijn. De SSL 4000 en 9000 ken ik al, ben benieuwd hoeveel raakvlak deze tafel heeft met die twee. Het bijzondere aan de SSL Duality is dat ie naast een “gewone” tafel met een druk op de knop een controller is voor Protools. De tafel heeft 48 analoge kanalen, dus heb je een Protools sessie met meer dan 48 tracks, kun je de controller functie gebruiken om submixjes te maken. Af en toe val ik in voor Paul, en dus is het handig om te weten hoe de tafel werkt.

Donderdagavond nog even naar Terry Bogus om de stukken door te nemen die we zaterdag gaan opnemen. Ik ga hun tracks produceren, dus het is wel belangrijk om te weten waar we aan toe zijn, maar dat komt helemaal goed. Zaterdag richten we ons voornamelijk op de drums, en de drumsound. Zoals je al had kunnen lezen, ik krijg een Toft ATB te leen van Livemusic uit Arnhem, die ga ik zeker gebruiken. Normaal plaats ik de preamps zo dicht mogelijk bij de bron (in dit geval het drumstel), maar aangezien de Toft ATB een behoorlijke mixer is, en een te gekke eq schijnt te hebben, zet ik em in de controlekamer. Veel verloopstukjes tussen mijn patch en die Toft dus…Ik heb heel veel foto’s van de setup van Michael Wagener bekeken op Gearslutz, en die heeft wel wat leuke probeersels in zijn mic-setup, die ga ik ook toepassen.

Vrijdagavond voorbereiden op de opnames (microfoons opstellen, linechecken, Protools sessie voorbereiden) zaterdag opname, zondagochtend een kerkdienst uitzenden voor het ZVK, de kleinste omroep van Nederland, en maandag weer lesgeven. En dan is de circel weer rond. En tussendoor nog een beetje aan het huis klussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *