Zangopnames

De laatste tijd experimenteer ik wat met zangopnames. Voor sommigen zangers geeft een koptelefoon onderbewust een minder werkbare situatie dan ze zelf denken. Laatst had ik een zangeres die haar partij er net niet zuiver op kon krijgen, ze ong consequent te laag. De alm uit haar hoofdtelefoon draaien maakte het al beter, maar de ultieme oplossing was heel simpel: Haar “gewoon” mee laten zingen met het liedje….zonder hoofdtelefoon.

Simpelweg 2 actieve speakers voor haar neergezet, en daar de muziek over laten spelen. Net als normaal zingen, anticiperen op wat je in de ruimte hoort. Speakers wel effe uit fase gezet t.o.v. de micro, en natuurlijk niet haar “live”stem over de speakers sturen tenzij je inprikt, dan stuur je alleen de opgenomen gedeeltes terug….En alles was perfect gepitched. Je hoort me niet zeggen dat dit voor iedereen werkt, maar probeer het es als de zang niet kan pitchen op de koptelefoon.

Wat in deze situatie ook goed kan helpen tegen overspraak, is het SE reflexion filter, slim bedacht en goed uitgevoerd. Check em hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *