Enschede

Zo, net thuis uit Enschede. Was een erg leuke klus om te doen. Samen met Chris Weeda en Tijmen Zinkhaan een hele gezellige tijd gehad in het centrum, maar ook in hotel Rodenbach, dat dankzij een wel zéér eigenzinnige eigenaar een naam in de hele omgeving heeft opgebouwd. Ook wij begrijpen nu waarom.

Op het Jacobus podium stonden voornamelijk Bigbands, met in de avond jazzcombos. Bij mij waren dat Quincy, het Trio Nuevo van Dick de Graaf,het Gijs Hendriks Nonet en Amina Figarova met haar geweldige band vol met topmuzikanten.

Voor degene die het niet weten: Een bigband bestaat meestal uit 5 saxen (2 alten, 2 tenoren en een bariton), 4 trombones en 4 trompetten wat het koper betreft, en een ritmesectie bestaande uit drums, bas, gitaar en piano (toetsen). Dat vraagt dus om heel wat microfoons. De faciliterende PA-firma was Music & Show Productions uit Goor, en hebben dat voor alle drie de podia opgelost met een karrevracht vol SM57’s en MD421. En ondanks dat dat niet de allerbeste micro’s zijn, het zijn absoluut geen verkeerde mics.

Wat ook goed geregeld was, was dat elk podium een eigen monitormixer had staan, ik had het geluk daarbij Ferdinand Gerritsen Mulkes te hebben staan, die volkomen terecht meer dan eens de complimenten kreeg van de muzikanten omdat het geluid voor hun zo lekker was. En dat scheelt voor mij ook weer: als er op het podium goed geluid is, spelen muzikanten beter, en daar wordt mijn leven weer wat makkelijker van. Bij het FOH had ik een Yamaha PM3500 staan, met meer dan genoeg randapparatuur, waaronder goeie Urei LA-10 compressors, erg goed voor deze klus, nu es kijken of ik ze ergens op de kop kan tikken.
Zelf had ik mijn Avalon Di’s weer bij me, net als een Transient Designer, en had ik de mazzel dat ik de Manley ELOP van Tijmen mocht gebruiken. Die heeft wederom zijn waarde weer bewezen. Muzikale compressie, ook al staat de gainreduction VU naald helemaal in de hoek. Wat een genot.
Hopelijk volgend jaar weer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *