Hoe ik werk

Princetonstudio

Met de hele band/ensemble in één keer een liedje/compositie/track opnemen is wat ik het liefste doe. Alleen op die manier vang je een performance én de sound van een band. Je moet daarvoor wel kunnen spelen en goed voorbereid zijn voor je de studio in gaat, maar daar krijg je wel wat voor terug. Oneindig veel meer dan wanneer je je liedjes in laagjes opneemt en aan elkaar kopieert en plakt, want dat is niet te vergelijken met een bandopname.

Ik run de studio alleen, aan huis, en soms buiten de deur als het zo uitkomt. Dat houdt de kosten laag en de kwaliteit hoog.

Wat heb je allemaal gedaan?

Onder referenties staat een lijst + youtube-video’s van een aantal projecten die ik heb gedaan. In de muziekstudio of op lokatie.

Kan ik, als ik op kom nemen, van te voren langskomen om mijn spullen alvast op te bouwen?
De avond ervoor opbouwen is soms mogelijk, maar niet altijd. Bel van te voren om dit te checken.

Ik heb samples en backingtracks/clicktracks die ik bij opname mee wil laten lopen en horen terwijl ik inspeel, kan dat?
Ja. Het is het handigst als je me die voor de opnames aan kunt leveren, dan kan ik ze alvast in een sessie importeren en zorgen dat alles meeloopt tijdens opname.

Ben je veel tijd kwijt met het maken van een hoofdtelefoonmix voor alle muzikanten?
Nee. Ik heb een 10 kanaals hoofdtelefoonsysteem, zodat muzikanten hun eigen hoofdtelefoonmix kunnen maken. Heb je zelf in-ears, of een koptelefoon die je te gek vindt, neem em mee!

Niet vergeten: Snaren voor de gitaren, bassen etc, evt nieuwe vellen voor de drums.

Echt niet vergeten: Aan het einde van de opnamesessie(s) en/of mix, een externe USB schijf met genoeg ruimte voor backup, liefst HFS+ geformatteerd.

Schrijf jij ook posts over Pro-audio & Protools?
Ja, die posts staan op de homepage en gaan soms over wat ik aan het doen ben maar bijna allemaal over muziek opnemen, nieuwe apparatuur en werken in de muziekstudio of op lokatie.

 

Comments are closed