Protools 7.4

Ja, Protools 7.4 is uit. Met als speerpunt Elastic audio moet het (in ieder geval een beetje) de concurrentie aangaan met Logic, maar dat zit wel goed denk ik. Veel gebruikers van zowel Protools als Logic praten de laatste tijd over hoe de nieuwe Logic Protools het vuur aan de schenen gaat leggen. Maar is dat wel zo?

Logic is en blijft meer een muzikantenprogramma, waar Protools meer een techneutenprogramma is, ondanks beide op beide (sorry voor deze slappe zin) kunnen werken.

Ondanks het beleid van Digidesign (duur, LE draait niet zonder eigen hardware etc. etc.) ben en blijf ik Protools gek. Sinds 4.1 werk ik er al mee, en het blijft zich ontwikkelen. Ik heb net mijn Control24 verkocht en er staat nu tijdelijk een Command8 naast mijn HDset, maar ook dat werkt te gek.

Voor mij is alles in Protools volkomen logisch, de automatisering is geweldig, en ik vind het goed klinken. Het is maar net wat je gewend bent. Ben je snel met Logic, dan vind je dat al snel “beter” dan Protools, maar het is gewoon “beter” voor jou omdat je er snel en goed in bent. Ik vind Protools te gek, maar Logic is waarschijnlijk net zo goed of beter, wie weet.

Check de nieuwe features van Protools 7.4 hier…

Bekijk een preview van Elastic Audio hier…

Meer over bij “As loud as” muziek opnemen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *