Protools HD met oudere interfaces

Ik heb in mijn HD setup nu een Digi96 I/O en een Lynx Aurora 16. De Digi-interface is te gek, maar die Lynx aurora is echt het bommetje. Hij kan nu tegelijkertijd 32 kanalen tegelijk converteren en doorsluizen naar Protools. 32, met 1 interface!! 16 analoog, en 16 digitaal.

Waar ik (en jij waarschijnlijk nu ook) gelijk aan dacht, was de prijs van de interfaces die je dan weer moet kopen om die digitale inputs van de Lynx te voeden. Als je daar dan weer een Digi interface of een Apogee voor moet kopen, ben je zo een hoop geld verder. Gelukkig valt dat toch wel mee.

Apogee had tot een paar jaar geleden de AD8000 op de markt, een topconverter die tot 48kHz ging, en standaard was voorzien van AES/EBU digitale outputs. Kijk je tegenwoordig op Ebay, dan kom je ze tegen voor zo’n 900 euro, incl verzendkosten.

Toen Protools HD werd geintroduceerd, is de produktie van de welbekende Digi888 interfaces gestopt. Ook die interfaces hadden 8 I/O, zowel analoog als digitaal op AES/EBU. Ook die units kom je nog op Ebay tegen, voor zo’n 350 euro incl verzendkosten heb je ze al.

Zowel de Apogee AD8000 als de Digi888 kun je rechtstreeks aan Protools HD aansluiten. Voor de AD8000 heb je een extra kaart nodig, maar dan kan ie wel DIRECT op je HD kaart, de 888 kan op de legacy input van elke DigiHD interface worden aangesloten. Maar waarom zou je? Met de standaard AES/ EBU outputs sluit je ze gewoon aan op de Lynx waar ik het al over had. Voor weinig geld kun je op die manier aardig wat I/O’s kopen.

Als iemand nog 2 Apogee AD8000’s weet: ik houd me aanbevolen!

Check hier de Lynx Aurora 16, de Apogee AD8000, en de Digidesign 888.

Meer over bij “As loud as” muziek opnemen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *