Walk in – Play – Walk out

Walk in – Play – Walk out is de naam van het concept dat ik heb opgezet om goede bands te voorzien van extra exposure.

Hoe werkt het?
De uitvoering is rauw en ongecompliceerd: elke band komt de studio ingelopen, speelt een set van ongeveer 15 minuten en loopt weer naar buiten. Gewoon spelen dus. Alles geven wat je hebt.

De livesessie wordt opgenomen in HD-kwaliteit en professioneel gemonteerd, zodat de set gepubliceerd kan worden op www.walkinplaywalkout.com. Opnames blijven in bezit van W.I.P.W.O en worden alleen gepubliceerd op de W.I.P.W.O website. Dat doen we omdat we alle opnames vanaf één site willen laten spelen voor zoveel mogelijk “sitehits”. Doel is om de sessie kostenloos te houden voor onze “gasten”.

We streven er naar tenminste 1 “Walk in – Play – Walk out” sessie per maand te doen om zo de website te vullen met opnames van talentvolle bands/artiesten/muzikanten. Doel is om zo een aantrekkelijke site te maken voor partijen die mogelijke interesse hebben in een band op wat voor manier dan ook (boekers, promotors, platenmaatschappijen, festivalorganisatoren, endorsers of “gewoon” fans) en om een toegankelijke muzieksite te creeren van hoge kwaliteit.

Qua techniek:
De WIPWO-crew monteert het beeld en mixt de muziek. We streven ernaar de ongecompliceerde, rauwe opname zo authentiek mogelijk te houden en zo puur mogelijk op internet te plaatsen. Uiteraard wordt het goed gemixt qua beeld en geluid, maar een enkele gemiste noot of een timingfout wordt niet gefixt in de mix. Het is wat het is, geen dubs en het liefst ook geen samplers. Liefst alleen eigen werk: liefst geen covers en niet nederlandstalig.

We vragen elke band die een sessie op komt nemen een intro te bedenken van ± 1 minuut, waarover we in beeld tekst kunnen plakken die wat vertelt over de band, de bandleden voorstelt etc.

Het concept is dat onze gasten binnen komen lopen, de jas uitdoen, gaan spelen en naderhand de jas weer aantrekken en weglopen. Daar beginnen en eindigen we de opname dan ook mee.

De bands/artiesten spelen met monitoren, dus zonder hoofdtelefoon, met uitzondering van de drummer/slagwerker/percussionist ivm evt clicktracks. Allen in dezelfde ruimte.

Meer info: info@walkinplaywalkout.com

Comments are closed