Analoog

Zoals de meeste wel weten is mijn studio “hybride”: Analoge randaparatuur gecombineerd met Protools wat uiteraard digitaal is. Dus je klank al goed maken voordat je Protools in gaat + de snelheid, nauwkeurigheid en 100% recall van Protools.

Ik zat naar een foto te zoeken maar zag dat ik die niet op m’n site had staan wat best gek is, want de gemiddelde sessie ziet er qua randaparatuur zo uit, soms wat minder, soms wat meer. En dan te weten dat ik er nog 5 Urei’s, 4 Neves en 12 MCI eq’s bij kan zetten…. Klik op de foto voor een vergroting.

Op deze pagina vind je meer Protools tips

5 reacties

 1. Trouwens, rechtsboven op de foto nog een Neve eq en Urei 1176 van http://www.eavr.nl, ere wie ere toekomt.

 2. Hoe kom je in godsnaam aan 8 1178’s en 6 Neve’s? Heb je die van Eurosound gekocht? Die hebben ze toch in hun mobiles? Ze groeien niet bepaald in het wild in Nederland.

 3. @Peter: Ik heb mijn antwoorden wat verduidelijkt en in één comment gestopt voor het overzicht:

  Mijn studio zit in het Eurosoundgebouw, ik huur mijn ruimte daar permanent uit en in mijn huurprijs zit gebruik van hun apparatuur. Volgens mij hebben ze 12 1178 units en nog heel veel meer vintage spul, EMT galmen, 480’s etc. Microfoons net zo, daar hebben ze er ook veel van. Het voordeel van een audiobedrijf dat al meer dan 30 jaar bestaat, altijd goed heeft geinvesteerd en niet of nauwelijks spullen heeft verkocht. Je kunt je voorstellen dat ik het goed naar mijn zin heb daar. Wat overigens niet wil zeggen dat er niets van mij is: oa de Tubetech, Manley, Summit, MCI preamps, SPL TD zijn van mij. Ik koop voor mezelf eigenlijk alleen nog buizenapparatuur of iets wat echt “kleurt” (m’n Ribbonmics bijvoorbeeld) aangezien er in de studio al genoeg solidstate-apparatuur voorhanden is,

  Trouwens, een jaar of 6 geleden kwamen er via het NOB (die had ze afgeschreven…) een heleboel Neve’s als deze op de markt. Prijs: 750 euro.

 4. Ziet er goed uit.
  Waar waren die 5 Urei’s, 4 Neves en 12 MCI eq’s?
  Toch niet in het knutselhok van Henk of paste ze gewoon niet op de foto?

 5. @Chiel: Ik had hier al 14 kantjes compressie, ik had simpelweg niet meer nodig. De MCI’s waren ten tijde van deze foto nog in aanbouw, inderdaad, bij Henk dus 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *