Mellowmuse

Het grootste nadeel van Protools LE t.o.v. HD? Er schieten me 2 dingen direct te binnen: Het gelimiteerde “trackcount” van maximaal 48 sporen. Dat is vaak/bijna altijd te weinig. Irritant, maar aan de andere kant: Miles Davis, de Beatles en alle helden van toen deden het met 4 sporen of minder, en menig Jazzcombotje houdt het binnen de 24, en zeker binnen de 48. Daar kun je met een beetje creativiteit dus omheen werken.

Ander nadeel: Delay compensation, althans, het ontbreken daarvan. Plugins op je tracks vergen rekenkracht van je processor, en brengen dus vertraging met zich mee. Dan hoor je de “oplossingen”: Vertraag alle andere tracks dan ook, met allerlei hulpmiddelen waar je niet vrolijk van wordt.

Mellowmuse heeft een filmpje op het net geplaatst waar ik toch een beetje enthousiast van word. Een delaycompensation plugin, ATA. Lijkt er toch echt op alsof je latencyfree kunt gaan werken in Protools LE. Grote MacPro erbij, plugins erbij en gáán. Check het hier, en kijk of je het met me eens bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *