OCZ VERTEX nummer 2

 

 

 

 

 

Ik heb net mn tweede Vertex SSD schijf van OCZ besteld. Ik had er al eentje in mn MacPro zitten, maar die was binnen no-time vol aangezien de mijne maar 120GB ruimte heeft. Punt is: ze zijn nog best prijzig vergeleken met “normale” harde schijven met draaiende delen. Voor een 500GB schijf betaal je al gauw 1000,- euro, dus voorlopig doe ik het zo. Meestal passen er ongeveer 2 tot 3 volwaardige cd’s op (hangt uiteraard af van de lengte van de stukken, het aantal sporen en de samplerate waar ik mee opneem) maar ik ben zo $%^&*(*(*(%$#$ druk dat ik er nog maar ééntje bij heb gehaald. Je merkt het verschil zo enorm goed. Gisteren 120 tracks in een Protoolsmix, zeker 80 plugins denk ik…Diskactiviteit haalde amper de 5%….Schijf heeft nooit moeite om zn ding te blijven doen, geeft nooit meldingen dat ie moeite heeft om files van disk af te streamen, kortom: echt de moeite waard als je veel mixt met veel sporen en veel edits. Backuppen doe ik op interne “normale schijven én op externe disks.

Check OCZ hier…

Op deze pagina vind je meer Protools tips

6 reacties

 1. Thijmen Lindner

  Heb ook een Vertex 2 🙂

  Gebruik hem alleen als OS schijf.
  Echt een genot in vergelijking met een harddisk met een schijf erin!

  Booten gaat als een trein en het systeem blijft stabiel en snel ook al ben ik de hele dag aan het werk!

 2. @Thijmen: Ja, het is inderdaad een genot, gaat als een speer. Ik heb mn systeemschijf niet eens op SSD, gaat puur om mijn opname/mix schijf. Met 100.000 edits en 120 sporen is er niets aan de hand, echt ideaal. Over een paar jaar is het qua TB’s ook veel beter betaalbaar en zullen conventionele draaiende schijven er niet meer zijn denk ik.

 3. Beste Sven,

  kan ik in mijn macbook pro nou ook een ssd doen of heeft de MBpro een lack aan die mogelijkheden? Ik dacht ik vraag het even!

  Groeten,

  Ruben

 4. Ja…dat kan, ik heb er ook een in mn MBP zitten, werkt als een speer.

 5. Hee Sven even een vraagje;
  Als ik deze in mijn MBpro stop zou Protools ook beter moeten draaien?
  Ik krijg wel eens een melding dat de laptop het niet trekt of cpu error dat soort onzin..
  Je kan ook je cd speler eruit halen zodat je ruimte hebt voor een extra harde schijf, lijkt me wel handing 🙂

  gr,

  Chiel

 6. Bedankt voor de reactie Sven, maar dan moet ik nog even wachten want nu is het nog veel te duur! Maar de tijd komt wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *