Protools 9 & Logic: OMF

Gisteren in de studio opgenomen voor een project dat gemixt gaat worden in Logic. Vroeger was dat altijd een gedoe om een Protools-sessie om te zetten naar een Logic sessie. Je hebt van SSL Proconvert dat alle mogelijke sessies om kan zetten naar wat je maar wilt, maar dat kost toch al gauw zo’n 400,- euro. Sinds Protools 9 heb je de mogelijkheid om te exporteren naar OMF, een formaat dat ook wordt begrepen en ondersteund door Logic. Dat was gisteren dus een van de technische hoogtepunten van de dag: Je sessies exporteren naar OMF en ze daarna netjes op de juiste tijdcode, met de juiste indeling en tracknamen op de laptop van de klant te zien draaien in Logic. Groot pluspunt van Protools 9 dat dat er nu gratis bijzit, want voorheen kon het ook, maar moest je die functie er als optie bijkopen.

Op deze pagina vind je meer Protools tips

3 reacties

  1. Dat is inderdaad wel een voordeel, zie in Hilversum op de HKU veel dat probleem. Studio’s werken met Protools en als je in een van de lokalen wat wilt doen zit je vast aan Logic.

  2. je zou alle kanalen kunnen consolideren.
    maja, kost veel tijd en is mega onhandig.

  3. Ook dat kan al jaren in andere DAW’s haha 😉

    Maar wel reuze handig hoor! Ik werk met Logic en heb een vaste ruimte in studio 3 van de Bullet Sound. Als ik dan in Studio 1 wat dingen op wil nemen in Protools 8 moet ik altijd de tracks consolidaten…Niet super onhandig maar een OMF zou een hoop tijd schelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *