Protools XVX crack op Apple Imac I7

Gisteren heb ik een kleine performance test gedaan met de bekende XVX Protoolscrack. Die was geinstalleerd op een Apple Imac I7 (4 cores) met 8 GB RAM. 96 sporen op 48kHz/24 bit, 96 Altiverbs, 96 Oxford eq’s, 96 Oxford Dynamics, 96 Puigchilds en 96 7 bands eq’s geinsert op de kanalen en alles liep goed. Enige wat de boel af en toe vertraagt is de harde schijf die regelmatig de bekende error gaf: “Cant get audio from the disk(s) fast enough”. Het lijkt dus waar wat men zegt: De harde schijf is het meest vertragende element in de computer tegenwoordig. In dit geval gebeurde alle actie op de interne systeemschijf wat natuurlijk niet echt bevordelijk/wenselijk en aan te raden is, maar het geeft een indicatie van wat een systeem als de Imac kan. de RTAS processing stond op 50% van z’n kunnen, dus het lijkt een goed systeem, ware het niet dat je een crack draait. Maar toch, interessant. Binnenkort maar es de officiele Protools 9 native versie checken.

7 reacties

 1. Dat is best netjes,
  Hoe hoog stond de buffersize ?

 2. Weet je ook wat voor soort harddisk er in de Imac zat? Je kunt volgens mij kiezen bij de aanschaf van een Imac of je er een snellere Harddisk in wilt hebben. Volgens mij zit er standaard een 5400 rpm schijf in maar is er mogelijkheid voor een 7200 rpm schijf. Kan zijn dat ik dit verkeerd heb hoor, maar in ieder geval tof dat het redelijk werkt! Ben idd benieuwd naar Protools 9!

 3. Zie net dat een Imac standaard met een 7200 rpm schijf is uitgerust!

 4. @Luuk: Klopt, 7200 toerenschijf. Daar zou je dus een SSD schijf voor in de plaats kunnen zetten.

  @Krijn. 99% zeker dat ie op 128 stond, ik kijk zo even.

 5. Dan is het helemaal netjes.
  128 samples is dus +-3 ms latency.

 6. O_O Heb je nu al de Protools 9 crack of is het nog 8?

 7. Ik ben er inmiddels ook achtergekomen dat Ableton ook niet gemaakt is voor het multitracken. Eens overstappen op Protools, NU dat mooi kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *