Protoolstip: CHECK DISC ALLOCATION

Jaren geleden kwam ik in de Downunder studio in hilversum, en daar was het al met een labelwriter op de beeldmonitoren geplakt:

“Check disc allocation or die!!” en terecht. Als je met meerdere schijven op een mac werkt, kan het zomaar zijn dat de audiofiles die je opneemt of processt niet in de audiomap van je sessie terechtkomen, maar ergens anders. En waar dat ergens anders dan is, dat mag je dan zelf uitzoeken. Heel fijn. Zorg dus altijd dat je de disc allocation van je sessie in de gaten houdt, het voorkomt bakken vol ellende…

Je vindt de disc allocation boven in de balk onder setup/disc allocation

Op deze pagina vind je meer Protools tips

2 reacties

 1. en die disk allocation kun je natuurlijk ook in je voordeel gebruiken. Zo heb ik bij live opnames op de macbook pro om de HD wat te ontlasten ( we namen 2x 2uur 16 kanalen non-stop op) de eerste acht op FW schijf 1 gezet, en de volgende 8 op schijf 2. Daar wordt het hele systeem heerlijk rustig van en staat niet zo te reutelen.
  Wat een fijne site is dit!

  gr. Joris
  Amsterdam

 2. Thanks Joris,

  Sterker nog: je kan al je files op 2 schijven TEGELIJK wegschrijven als je wilt. Alle tracks naar zowel HD als HD 2 zeg maar….Dus direct backuppen terwijl je opneemt.

  Groeten,
  S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *