Wat ik mis in Protools…

Ik heb het afgelopen weekend intensief zitten editten in Protoolssessies om tracks mixklaar te maken. Vroeger had je alleen opnemen en mixen, maar sinds de komst van DAW’s kun je na het opnemen en voor het mixen nog editten, of je doet het terwijl je mixt.

Hoe dan ook: Ik mis tijdens het editten wat handige features zoals een tool wat je snel laat zien wat de status van een sessie is, bijvoorbeeld “klaar om te mixen”, “Opgenomen maar nog geen dubs”, “Moet nog getuned worden” oid. Dat kan natuurlijk onder “File/get info”, maar dat is niet echt overzichtelijk. Nu geef ik de sessiemapjes een kleur, en elke kleur staat dan voor iets. Groen is bijvoorbeeld “klaar om gemixt te worden”. Ik geef natuurlijk ook vaak een “save as” sessie een andere naam, maar toch.
Of een snel overzicht van hoeveel tracks er in een sessie zitten, hoe groot de sessie is etc. Iets meer overzicht. Nu moet ik steeds Protools uit om met “Command + i” te kijken of een sessiefolder wel op mijn USB-stick past waarmee ik naar een andere studio ga. Kleine dingen, maar wel handig. Het zijn 2 aardige daagjes geweest dus er schiet me niet heel veel meer te binnen, maar ik ga er eens over nadenken. Als jullie iets te binnen schiet: ik hoor het graag, en Avid ook, want die luisteren echt naar hun klanten.

Op deze pagina vind je meer Protools tips

4 reacties

  1. Hé Sven, je kunt toch in Protools onder het menu-kopje ‘Windows’ kiezen voor taskmanager oid? Ben even de naam kwijt maar ik gebruik het wel eens om bestanden te zoeken die ik kan importeren in een sessie. Je kunt ze hier ook beluisteren maar volgens mij kun je ook vrij eenvoudig zien hoe groot je sessie/map op dat moment is. Misschien vergis ik me hoor, zit tenslotte niet zoals jij iedere dag in Protools maar anders scheelt dit wel weer een appeltje-i.

  2. Ik denk dat tim “workspace“ bedoeld.

  3. Klopt Workspace, alt +’ dacht ik. Is ook handig, maar ik zou graag een permanent venster zien, in de buurt van het bovenste transportvenstertje oid wat netjes de grootte bijhoudt oid.

  4. Die bedoelde ik idd ook….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *