98500 euro

Kom net terug van het Kikagala 2009 in Koninklijk Theater Carré. Daar gaat een kort verhaal aan vooraf.

Ergens dit voorjaar belde Rianne van (toen nog) Wisseloord mij op met de vraag of ik voor niets mee wilde werken aan een CD voor KIKA, de stichting kinderen Kankervrij. Er zou op hun jaarlijkse gala een cd gepresenteerd worden met als rode draad Nico Dinkgreve. Nico viert dit jaar zijn 40 jarig jubileum als toneelmeester bij Carré en wilde ter ere daarvan een cd opnemen met artiesten die op de één of andere manier ooit gespeeld hebben of betrokken zijn geweest bij Carré. De opbrengst van die cd komt bij KIKA terecht, en kan Nico het nuttige met het aangename verenigen.

In de periode dat Rianne mij belde was er net een hoop te doen over Jannes Slutter, een jong kereltje uit de achterhoek met dezelfde ziekte als waar KIKA tegen strijd. Een collega van me is bevriend met zijn ouders en hield me op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de familie van Jannes en wees me op het blog dat zijn moeder bijhield (en bijhoudt). Daar kreeg ik tranen van in mijn ogen. en Jannes is uiteindelijk ook overleden, 3 jaar jong. 3 jaar. Voor KIKA hoefde ik niet lang na te denken, maar het hele verhaal rond Jannes maakte de keuze nog makkelijker dan het al was: Ik heb een paar daagjes in Wisseloord en uiteindelijk nog in mijn eigen studio gewerkt om een paar liedjes op te nemen en te mixen. Robert Jansen, vakbroeder, heeft het stokje daarna overgenomen en het leeuwedeel van de cd opgenomen en gemixt.

En vanavond was dus de gala-avond en de presentatie van de KIKA cd 2009. De beschikking over het mooiste theater van Nederland, Een hele waslijst aan artiesten die voorbij kwamen, het complete orkest van Maurice Luttikhuis, de spullen, sound en crew van Storysound, en nog een heleboel anderen hebben allemaal belangeloos meegwerkt voor dit super goede doel. Uiteindelijk bracht deze avond ook nog es 98500 euro op aan de verkochte cd’s en de entree. En het kan allemaal nog veel hoger worden als je de cd zelf koopt. Leuk detail: het aller-aller-allerlaatste bedankje van de avond was van Nico: voor Robert en mij. Nico: je bent een kanjer. Hart op de tong en op de goede plek, super in de omgang, communicatie waar de meeste productie mensen wat van kunnen leren en inmiddels een veel betere zanger geworden dan aan het begin van het project! Graag gedaan!

Bekijk hier wat ik nog meer heb gedaan in Wisseloord

One Comment

  1. Respect Sven!

    ….3 jaar….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *