Snoop ‘n Willie

Vanwege de drukte de afgelopen dagen ben ik niet in staat geweest elke dag mijn blog aan te vullen.

In Wisseloord studio 2 een sessie gedaan met Willie Nelson en Snoop Dogg. Lang wachten voordat ze er uiteindelijk waren, maar toen ze er dan echt waren was het waanzinning. Een goeie vibe,en goede muzikanten. Snoop Dogg is de laatste tijd into de countrymuziek, en op zijn laatste plaat Ego Trippin’ staat al een hommage aan Johnny Cash. Met Willie Nelson is er net zo iets opgenomen, en het klinkt te gek. Ik denk dat een hoop mensen versteld gaan staan over hoe gaaf deze combinatie is, in de controlekamer stonden de managers, aanhang, de mensen van de platenmaatschappijen te flippen op de kwaliteit van wat de heren lieten horen.

Over de liedjes kan ik uiteraard niet veel loslaten, maar dat jullie ze gaan horen lijkt me een kwestie van tijd. Over de techniek: Ik had een heleboel eigen spullen meegenomen, en een heleboel spullen van Bart van het te gekke LIVE MUSIC. Zaterdagochtend bij Bart thuis al een SE Gemini microfoon meegenomen, en zondagmiddag heeft ie speciaal de winkel opengedaan om wat Furch, Alhambra en Tacoma acoustische gitaren, gitaarsnaren en het softwareprogramma Reason aan me mee te geven. Ik ken niemand die zulke service en bovenal zulke spullen op zulke onmogelijke tijden levert, behalve Bart. En alles voor elke muziekstudio daar.

Alles is ook intensief gebruikt, met als uitblinker de SE Gemini microfoon, die gebruikt is voor alle vocals van Willie en Snoop Dogg, en dat zal in de te komen videoclip ook zeker te zien zijn. Voor dat geld is er denk ik geen betere microfoon te vinden op dit moment, maar ik ben er nuchter genoeg voor om te weten dat zowel Snoop Dogg als Willie Nelson allebei een geweldige goede en herkenbare stem hebben, wat ook helpt. Maar er stonden andere microfoons waar ik de naam niet van zal noemen, maar ze werden weggeblazen door de Gemini. Die krijgt Bart dus niet meer terug, want ik heb em diezelfde avond al laten weten dat ik hem zou kopen. Al was het maar als herinnering aan een geweldige sessie. De vocal chain bij beide heren was een SE Gemini door een Millennia Preamp, met een vleugje Manley compressie bij opname. Niet te versmaden! Er zijn heel wat fotos genomen, ik zal er zsm wat plaatsen.

Met dank aan Wisseloord voor de goede vibe, het heerlijke eten en drinken, en de klus uiteraard!

Bekijk hier wat ik nog meer heb gedaan in Wisseloord

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *